Iets meer lucht

Het verzwaarde pakket is er af gehaald en de maatregels geven iets meer lucht. Iets meer want heel veel is het niet. Horeca nog steeds dicht en ook de groepsgrootte is beperkt. Het sinterklaasfeest zal in kleine kring moeten worden gevierd. Maximaal drie gasten. Dus Opa’s & Oma’s zijn welkom mits iedereen fit is en je moet je afvragen of het verstandig is wanneer ze in de kwetsbare groep zitten. Wellicht een Zoom-Sinterklaas dit jaar. Ook het sporten voor 18 jaar- en ouder mag weer maar wel in groepen van max 4 personen en op 1,5m. Voor de contactsporten nog steeds een grote beperking. Wel is het druk op de Vaccin-Markt. Diverse farmaceutische bedrijven beweren het vaccin te hebben. Maar dan nog de bereidwilligheid van de mensen om zich te laten injecteren. Ik denk een moeilijke opgave met de achterdochtige mens van tegenwoordig. Ik hoop wel dat mensen gaan inzien dat een vaccin een laatste en sterkste troef is in het gevecht tegen het virus.

Nu de winter op de loer ligt zijn ziektekiemen in aantocht. Het Covid-testbeleid is verruimd wat feitelijk betekend dat je je mag laten testen als je in contact bent geweest met een Covid patiƫnt maar geen klachten hebt. Wel vijf dagen na mogelijke besmetting. Echter hoe meer we ons laten testen en ons houden aan de regels omtrent het testen (thuis-quarantaine) hoe beter we kunnen sturen.

Naast Covid nog meer topics in het nieuws. Natuurlijk de eindeloze, en in mijn beleving zinloze zwarte pieten discussie. Ik ben der helemaal klaar mee. Zwarte- of Witte Piet, het is mij om het even. Als we maar ophouden met het gedoe er om heen. Laten we een kinderfeest niet met zijn allen verzieken wie- of wat de aanleiding ook is. Pas het aan. Laat iets weg en introduceer wat anders. De kinderen vinden het prima. Nu de “volwassenen” nog.

En dan natuurlijk de afschaffing van het vuurwerk dit jaar. Natuurlijk is de aanleiding Covid maar de discussie loopt al langer. Wel- of niet? Ik ben echt een vuurwerk liefhebber. Het kan mij niet hard genoeg zijn. Vroeger met mijn vader- en broer der op uit. Lekker knallen en de volgende dag tegen elk advies in niet afgeknalde rotjes opzoeken. Die liefhebberij overgebracht op mijn kinderen en ook die zijn gek op knallers. Lekker met wat te zware rotje naar het fietstunneltje om de knal nog harder te maken. Dit jaar niet. Dit jaar slaan we even over en dat is voor een goed doel. Alleen ben ik bang dat het wel eens de doodsteek van het gehele vuurwerk kan zijn. Alleen nog georganiseerd professioneel vuurwerk straks. Dat zou jammer zijn. Ik vind het een mooie traditie maar ja wie ben ik.

En dan een opkomende trend. Pedojagers. Mensen, veelal jongeren die op jacht gaan naar pedo’s Via websites lokken ze de “vermeende” pedo naar ene plek om hem in eerste plaats aan te houden en hem over te dragen aan de politie. In veel gevallen word de “vermeende” pedo mishandeld, wat soms dus de dood tot gevolg heeft. Ik noem het “vermeende” pedo’s want vele zijn niet veroordeeld en dan kom je op een vlak wat lastig wordt. Ik ben namelijk niet voor het eigen rechter spelen maar Pedofolie staat boven aan mijn lijst met strafbare feiten. Van kinderen blijf je af. Ook heb ik vaak gezegd mocht het mijn eigen kinderen overkomen ik niet voor mezelf zou instaan. Maar het fenomeen wat nu ontwikkeld in grote getalen is mijn inziens ook gevaarlijk. Zonder gedegen onderzoek worden vermeende pedo’s uitgelokt, opgezocht en afgetuigd. Politie is druk met het opsporen van de pedojagers i.p.v. de pedo’s . Laten we mensen aangeven die strafbare feiten plegen. Laten we onze kinderen goed voorlichten. Laten we niet een land worden waar het spelen van eigen rechter normaal is.

Facebook Comments
Delen op Social media