Jos B, word ie opgesloten of vrijgelaten

Vandaag is de uitspraak tegen de verdachte in de zaak Nicky Verstoppen. Jos B krijgt vandaag te horen of hij en zo ja hoe lang hij de bak in moet. GeĆ«ist is 15 jaar plus TBS. Maar het kan ook maar gewoon dat ie vrijgelaten word omdat niet aan te tonen zou zijn of hij het daadwerkelijk gedaan zou hebben. Er is DNA op het vermoorde jongetje aangetroffen dat van Jos B is. Zelfs op de onderbroek. Ook hij hij toegegeven dat hij het vermoorde jongetje heeft aangeraakt maar dat wanneer hij hem aantrof al overleden zou zijn. Echter zijn er getuigen die verklaren hem hebben zien fietsen met een jongetje achterop. Ook zijn vlucht wijst op betrokkenheid bij deze cold case. Peter R. de Vries is overtuigd van schuld in deze zaak. Peter staat de familie bij als adviseur en als persvoorlichter. Ik denk dat Jos B. veroordeeld word. Hij zit al twee jaar vast en alle bewijzen die ik gezien en gehoord heb wijzen op directe betrokkenheid. Ik vind 15 jaar nog magertjes maar TBS kan tot aan zijn dood worden opgelegd. Deze man moet “als hij veroordeeld word” nooit meer vrij komen. Vanmiddag rond 13:30uur is de uitspraak.

Na de gewelddadige overval op Gordon hebben ze ook Fred van Leer proberen te overvallen. Waar ze bij Gordon wel zijn geslaagd heeft Fred laten zien dat ie niet voor de poes is. Twee verklede mannen probeerden zijn woning binnen te dringen maar Fred schopte de mannen letterlijk uit zijn huis. Als je weet waar Fred woont weet je dat de trap richting zijn voordeur lang en stijl is. Dat moet pijn gedaan hebben. Chapeau Fred.

En dan de paus. Hij is volop in het nieuws omdat hij een pikante foto van een Braziliaans model zou hebben geliked. Tenminste het account van de paus. Onderzocht word of hij het zelf is geweest of iemand die zijn account beheerd. Ik vind dit weer prachtig. De paus is klaarblijkelijk ook een gezonde kerel denk ik dan. Maak het niet zo groot. Wat maakt het uit. Het kan gebeuren. Ik klik ook wel eens wat aan waar ik voorbij scrol. En ja ik weet het ik ben niet de paus maar ik bedoel maar het kan iedereen gebeuren. Hier horen we niets meer van. Da weet ik wel.

Het is eind november en de meeste salarissen zijn weer op de bankrekeningetjes van de medelanders gestort. Richting Sinterklaas en kerst word er dit jaar groot uitgepakt. Veelal online. De pakket-bezorgbedrijven rijden af- en aan. De Zalando’s en Bol.com’s draaien overuren. Sommige dagen verwerkt bijvoorbeeld Bol.com meer dan een miljoen pakketjes. De detailhandel indeze lijkt terug te lopen. Verwacht word ook dat in het voorjaar vele faillissementen. Het is niet te voorkomen ben ik bang. Winkels die geen online afdeling hebben krijgen het zwaar. De beleving die je bij het winkelen hebt, ontbreekt momenteel. De persoonlijke benadering word door mondkapjes en kuchschermen verwoest. De horeca lijkt half december open te mogen maar is dat voldoende? Nu het nog steeds onzeker is kunnen horecabazen niet hun inkopen doen. Wat mag? hoeveel? en Hoe? De onzekerheid is killing.

Ik heb mijn mening vaker gegeven en zonder te beweren dat ik de wijsheid in pacht heb denk ik dat de regering beter had kunnen kiezen voor een complete lockdown tot half januari. Daarmee bedoel ik alleen noodzakelijk winkels open (supermarkten e.d.) Ziekenhuizen, Dokters, fysio’s en tandartsen open onder strenge regels en voor de rest alles dicht. Maar dan met heel Europa! Zo krijgen we denk ik het virus eronder. De halve maatregels die we nu hebben brengt mensen in onzekerheid. Het faciliteren van verkeersbewegingen doet men ook bewegen. Geef mensen een vinger en ze nemen je hele hand. Dat is de realiteit. Ik merk het aan mezelf. Ik ga ook weer makkelijker op pad nu de “verzwaarde” maatregels zijn opgeheven. En dat terwijl er gezegd word zoveel mogelijk thuis te blijven. Daarom zeg ik maar even streng tot na Oud&Nieuw. Dan gestaffeld de boel weer open gooien in tijdvakken van drie weken. Dan kan je namelijk ook goed zien wat de “cijfers” doen. Zoals ik zei heb ik de wijsheid niet in pacht en pretendeer ook niet deze te hebben. Ik hoop alleen dat “we” met zijn allen ons best nog even doen. Wat je er ook van vind. Ik vind 100 op de snelweg kul maar probeer me er zoveel mogelijk aan te houden. Als we die intentie met zijn allen hebben dan zie ik 2021 rooskleuriger. Als we dan ook nog even massaal ons laten vaccineren dan kunnen we hoop ik weer snel terug naar het oude “normaal”.

Facebook Comments
Delen op Social media