Laatste dag.

Vanuit Limburg kijk ik de vallei over waar mijn vakantiewoning is gesitueerd. Mijn zomervakantie zit er bijna op. De laatste dag staat in het teken van vertrekken. In alle rust. Eind van de dag vanuit het schitterende Limburg op weg naar het misschien wel het mooiere Fryslan.

Wat een zomer hebben we gehad, wat een jaar hebben we gehad. Wat hebben we überhaupt wat gehad. De veel omschreven Covid Pandemie heeft ons nog steeds in zijn greep. En dan een heuse watersnoodramp in Limburg en in andere landen om ons heen. Ook Italië las ik nu weer. De tijd van extremen lijkt te zijn aangebroken. Het weer doet wat hij wil en laat in sommige gevallen een spoor van vernieling- en verdriet achter zich.

En dan het geweld. Liquidaties, Mishandeling- en doodslag. Het lijkt bijna normaal te worden. Peter R. De Vries. Inmiddels is de uitvaart geweest. Heel bekend Nederland aanwezig. Ik lees er veel over en wat mij intrigeerde is het feit dat we het zelf doen. Peter is hoogstwaarschijnlijk vermoord omdat hij een kroongetuige bijstond in een Cocaïne zaak. Een drugszaak. Een business die veel van de verdrietige BN-ers zelf faciliteren. Wat laten we nu eerlijk zijn, veel van de bezoekers op de uitvaart van Peter zijn zelf gretige gebruikers. Waar vraag is, is aanbod en zo helpen we mee dat er het hoofd van Peter anderhalve ton kan worden gezet. Het moet ergens van betaald worden.

En dan mishandeling, Frederique is trending. Gaat viraal maar het is natuurlijk triest dat dit gebeurd. Haar vader zoekt de media op. Of misschien zoekt de media hem op. In elkaar geslagen omdat je bent wie je bent. En omdat je dat zegt. Het is een verknipte wereld. Het is sterk dat het kind in kwestie zelfs niet eens hoopt dat de dader vastgezet wordt. Ik denk aanpakken. Ik ben van het harde rechtssysteem. Niet van het slappe hier in Nederland. En nu gaan bij de trouwe lezers van mijn Blogs de wenkbrauwen vast omhoog. Was het niet de Bloggende Franeker die geloofde in het Nederlandse rechtssysteem? Was het niet de Bloggende Franeker die zei dat ons rechtssysteem best goed was en klopte. Ja dat heb ik gezegd en in de meeste gevallen sta ik daar ook nog steeds achter. Echter heb ik wel zoiets, ook gezien de toename van het geweld in ons land dat we misschien iets strakker in de wedstrijd moeten gaan zitten.

Neem nu het groepje kakkers van Mallorca. Ze hadden even zin in een daad van agressiviteit, en dus trappen we een jongere in elkaar. Hij overlijdt en de helden vluchten vlug naar het veilige Nederland. Terwijl de namen al over het internet vliegen is onze Ferd op de achtergrond met de zaak bezig. Wat nu op de achtergrond met de zaak bezig. Kijkend naar de achternamen gaat het weer om kinderen van hooggeplaatsten, Een zoon van een officier van Justitie. En dus moeten ze maar hier voorkomen. In Nederland. Hoezo? Oppakken dat zootje en uitleveren naar Mallorca en daar laten berechten. Daar opsluiten. Kunnen ze daar genieten van verschillende daden van agressiviteit. In de Bak.

Ik heb bijna drie weken. Vakantie gehad. Even los van de het nieuws-en de wereld. Lekker klussen aan onze woning en vervolgens even met het gezin op vakantie. Hier in Limburg is het verschrikkelijk mooi. In Valkenburg komt het leven ook weer op gang. Winkels- en horeca openen hun deuren weer. De nog bewoonbare woningen worden weer bewoond. Een opkrabbelend gebied.

Wij gaan vandaag weer terug naar Fryslan, na heerlijk te hebben genoten van Limburg. Een gebied waar je heerlijk kunt vertoeven. Het een stukje buitenland in Nederland. We zijn weer opgeladen. Nog even een paar dagen niets.

Facebook Comments
Delen op Social media