Last man Standing

Maandagmorgen en ik pak mijn telefoon. In het pop up scherm prijken twee berichten. Testuitslag van mij en mijn dochter. Na weken van quarantaine door diverse besmettingen in mijn gezin hebben we dit weekeind wederom getest. Nu de uitslag: Beide dochters positief, en ik nog steeds negatief. Van de 6 gezinsleden dus nu uiteindelijk 5 besmet. Op 1 na eigenlijk geen heftige klachten. Links- en recht een hoest- en hoofdpijn. eentje met wat koortsklachten , al met al uit het zich als een lichte griep. Tenminste bij mij in mijn gezin. Echter zijn de gevolgen dat er kinderen weken niet naar school zijn geweest. Voor mijn jongste betekend dit achterstand in de cito toetsen. Vervelend- en naar. Omicron slaat dus om zich heen maar was het een juiste keuze (achteraf) om de quarantaine regels op deze manier in te regelen? Je kunt het je afvragen. Voor mij, als “Last man standing” betekend het wederom een verlenging van mijn detentie…. eeeuh ik bedoel quarantaine 😉

Morgen is de persconferentie, versoepelingen staan er op het programma, het lijkt erop dat de maatschappij weer verder open mag. Ik hoop het zo voor al die branches die tot nu toe dicht zijn en niet- of nauwelijks brood op de plank kunnen krijgen. En naast die ondernemers is de gehele maatschappij toe aan versoepelingen. Er weer op uit. Lekker op vakantie, uit eten, naar het pretpark of naar een goed theaterstuk of concert. Het binnen zitten is niet goed voor de mens. We zijn sociale dieren en willen ons onder andere van onze soort mengen. Ook onze opgroeiende jeugd heeft het nodig. met elkaar groeien en ontwikkelen. Fouten maken om van te leren- en weer door. Samen met heel Nederland ben ik aan het duimen voor meer openheid in de maatschappij. Ik hoop dat hiermee de polarisatie verminderd. Dat we elkaar niet meer naar het leven staan omdat de een wel een prikkie wil en de andere niet.

En dan de TVOH. De beerput die open is getrokken is een ieder niet onopgemerkt gebleven. Het heeft het hele onderwerp weer op de kaart gezet. Het is het onderwerp van vele gesprekken. Voor vele ook een spiegel naar het eigen gedrag. Je kijk om je heen- en naar je verleden en komt erachter dat het probleem groot is. Veel vrouwen hebben er last van, of gehad. Iedereen heeft bedoelt of onbedoeld wel eens een vrouw onvriendelijke opmerking gehad of gegeven. De hele mediahype rondom het onderwerp is mijn inziens dus goed. En ook al hou ik niet van “Trail by Media”. Je bent nog steeds onschuldig in dit land totdat het tegendeel bewezen is.

Facebook Comments
Delen op Social media