Blog 28/2019 Maandag, bah regendag

Ik word wakker van een zieke stiefdochter, het is rond de klok van 05:00 uur. Buiten raast de wind om het huis en de regen klettert tegen de ruit. Herfst en dat terwijl het zo mooi leek de laatste dagen. Na wat gerommel en gewoel gaat de wekker van mijn vriendin. Direct een overleg gewenst. Wie gaat wat doen. Wie heeft de meeste afspraken en wie kan eventueel wat regelen. Ik ben de “Sjaak” . Dus direct wat ge-app heen- en weer om mijn afspraak te laten vervangen en op kantoor te laten weten dat ik niet kom. Wanneer je beide werkt is dit de werkelijkheid van tegenwoordig. Dit was vroeger minder. Toen was het toch nog vaak zo dat moeders de vrouw thuis was en dat wanneer er zieke kinderen waren dit niet veel uit maakte.

Ik breng mijn dochter naar school, en laat mijn zieke st.dochter lekker in haar bedje liggen. De twee pubers redden hun zelf en ik sla de computer even aan. Eerst even bloggen om vervolgens nog wat werk te doen. voor zover mogelijk. Voor mijn blog kijk ik even terug op het weekeind. Vrijdag met vrienden uit eten te zijn geweest in Sneek bij Ken met social deals. Een app(of website) waar je met korting dingen kunt gaan doen. Waaronder eten bij restaurants. Zo kun je voor een leuk prijsje uit eten en kom je ook nog eens ergens anders. Een erg leuk concept. Wij zijn dus bij Ken in Sneek geweest. Of eigenlijk Eetcafé Ken. Eetcafé Ken is een Surinaams Eettentje in Sneek. Bij binnenkomst heb je niet gelijk het halleluja gevoel maar dat maakt de gastvrijheid, Humor en vooral het eten ruimschoots goed. Heerlijke Surinaamse gerechten. Veel eten. Heerlijk. Echt een aanrader.

Zaterdagavond zijn we naar een kickboksgala in Zuidbroek geweest. Mijn Kickboks leraar moest ook vechten dus een mooi excuus om even heen te gaan. Het Superfights Event georganiseerd door Rumble Events deed bij aankomst wat duister aan. Een Deur achteraf was de toegang en de zaal was klein en niet al te vol. Wij zochten een plaatsje op de tribune en konden zo mooi van bovenaf alles goed zien. Bij de eerste partij bleek het licht niet goed te zijn. Doordat deze steeds uitviel moest de partij steeds gestopt worden. Erg zonde en vooral amateuristisch. Mijn leraar moest de tweede partij. Sinds jaren stond hij weer eens echt in de ring. Toen de bel ging kreeg hij direct een voorwaartse trap in de zuidelijke regionen. Hij was direct van zijn stuk en aangeslagen. Nog diverse tikken deden hem uit balans brengen waardoor ie snel 8 tellen kreeg om te herstellen. De eerste ronde was een ware matpartij en de tweede rond verliep beter. Echter door wederom uitvallende lichten was het erg rommelig. De derde ronde kwam ie goed terug met wat harde lowkicks – en stompen maar helaas het mocht niet meer baten en hij verloor op punten. Jammer maar goed gevochten F. !!

En dan mijn stuk van vorige week over de horeca in Franeker. De aanleiding was mijn wandeling op de zondag. Een uitgestorven stad op een mooie zomerse zondag. Diverse horeca ondernemers hebben mij gemaild, aangegeven dat ze wel willen maar dat de overheid niet wil. Ook dat de Franekers wellicht geen terrasje mensen zijn. Mijn Blog was geen aanval op de gevestigde orde. Maar op het geheel. Ik heb respect voor de ondernemers die et wel proberen. Maar ik zie als “Leek”, als inwoner van onze mooie stad dat het niet veel is. En ja ik heb ideeën, en ja ik denk dat het anders kan. Maar is het mijn taak om die handschoen op te pakken? Nee dat denk ik niet. Een grote partij is de gemeente indeze. Deze moet zien dat er iets moet veranderen. Mijn taak is het aan de kaak stellen. Dat heb ik gedaan en zal ik vast blijven doen.

Facebook Comments
Delen op Social media