Op naar de korte- en donkere dagen.

En weer zijn we verder in de tijd. De dagen vliegen om. Langzaam zakt de temperatuur en de wind word frisser. De heeft is is aantocht zowel de astronomische als de daadwerkelijke. Ik heb het druk, zowel prive als zakelijk. De agenda loopt weer vol met leuke dingen. Het werk wat ik doe gebeurd nog steeds veel van uit huis. Dat vind ik nog steeds heerlijk. De combinatie met naar kantoor, het zogenaamd hybride werken past mij. Ik kan mijn eigen agenda grotendeels sturen waardoor werk- en prive elkaar nauwelijks bijten. Ik doe veel werk maar kan op de momenten dat het moet thuis zijn en mijn vader- partner rol goed invullen. Niet meer die man zijn die zondag het vlees snijdt.

De COVID-pandemie duurt voort, hoewel aanstaande zaterdag (morgen dus) de 1,5 meter verdwijnt na 1,5 jaar wordt het testen voor toegang verruimd. Ik vind het zoals al eerder gemeld prima. Gisteren ben ik naar het theater geweest en naast het scannen van de toegangskaart moest ook de coronacheck gedaan worden. De discussie laait nog steeds bij velen op. Het is een soort van dwang om je te laten vaccineren. Ik als voorstander van het vaccinatie beleid heb er geen last van maar de mensen die zich niet willen laten vaccineren moeten meer moeite doen om bepaalde dingen te kunnen ondernemen. Prima vind ik dat ook weer. Als je hiermee de druk in de ziekenhuizen kan beperken en daardoor redelijk vrij kan bewegen. De principiƫle discussie ga ik inmiddels uit de weg. Je komt er niet uit. De niet gevaccineerde medelander ziet de dingen anders dan mensen die wel zich laten vaccineren.

Wat is wel- en wat is niet waar. Zo hoorde ik laatst dat de Covid-vaccinaties in een test fase zouden zitten en dus als je iets zou overkomen door de vaccinatie je nabestaanden niet zouden worden gecompenseerd. Na enig uitzoekwerk blijkt dit niet het geval. De Vaccinaties zijn gewoon goed gekeurd en daardoor wettelijk toegestaan en op papier niet meer in een testfase. Maar toch toen ik het hoorde schrok ik even. Daarnaast ben ik me er van bewust dat de farmaceutische industrie er een slaatje uit wil slaan. Dat is van alle tijden. Ik denk dat straks over een tijd de vaccinatie gewoon in de cocktail van de griepprik zit, dat mensen en vooral de kwetsbare zich vrijwillig jaarlijks laten prikken. Of misschien dat baby, s het straks in de cocktail krijgen van andere vaccinaties. We gaan het zien. Laten we met zijn allen echter wel de verdeeldheid onder onze bevolking in de gaten houden. Elkaar respecteren.

Het is vrijdag en voor dit weekeind heb ik weer leuke plannen, niet met de camper weg dit keer maar even lekker met vrienden in een appartement op Vlieland. Genieten van wellicht de laatste zomerse zonnestralen, opladen voor een lange herfst- en winter. Voor donkere dagen. Voor kortere dagen. Voor zwarte pieten discussies en andere onnozele zaken.

Facebook Comments
Delen op Social media