Opeens is het oktober.

Een roerig- en druk jaar. Terwijl Corona ver achter ons lijkt te liggen is het nog maar kortgeleden van de lockdowns e.d. Ook is corona niet weg. Het lijkt alleen wat milder. De paniek is er wat van af. Ja er worden nog mensen ziek maar het wordt meer als een griepje gezien. Ook het feit dat het het hele gezin niet in quarantaine hoeft maakt het makkelijker en beter te accepteren. Maar wees alert, zog voor je persoonlijke hygiëne en als je klachten heb test jezelf even. Kleine moeite.

Een heel ander verhaal is de oorlog in Oekraïne. Poetin geeft niet op en door de annexatie lijkt de oorlog dichterbij te komen. Het nog steeds leveren van wapens- en munitie door Nederland aan Oekraïne maakt dat we inmiddels onderdeel zijn. Ik begrijp niet dat Poetin nog niet is geliquideerd . Je zou het verwachten. Het schrikbewind lijkt voornamelijk op 1 man te rusten. Is ie weg dan kan de rust terug keren.

Opeens is het Oktober. De laatste maanden van het jaar breken aan. De dagen worden korter, de nachten langer. Het weer wordt kouder- en natter. Wat de sinterkerst lootjes zijn hier in huis alweer digitaal getrokken. Het einde van het jaar nadert dan met rasse schreden en opeens zijn we ons bewust van de snelheid waarmee een jaar omvliegt. En niet alleen dit jaar, maar alle jaren. Mijn zoon inmiddels 18 jaar, mijn jongste dochter zittend in groep 8 inmiddels. Daar tussen in nog twee dames van 13- en bijna 17. Een hele andere dynamiek dan een paar jaar geleden waarbij de kinderen nog “klein” waren. nog directe verzorging nodig hadden. Nu redden ze zich en moeten ze alleen begeleid en geadviseerd worden. Komen de eerste verkeringen over de vloer en breid mijn(ons) gezin uit van 6 leden naar 7- en soms 8 leden. Het is wat het is. Over 5 jaar staat de vlag er weer anders voor.

En dan kijken we naar het nieuws. Corona en Poetin hoeven we niet weer de revue te laten passeren. De hoge energierekening is momenteel het onderwerp van gesprek. Overigens is dit wel voortvloeiend uit de C en de P onderwerpen maar dat terzijde. Ik heb de CV uit. Verwarm mijn woning met een pellet kachel en heb een aantal infrarood panelen in bestelling. Afgelopen zomer er 12 zonnepanelen op gegooid en dus hoop ik hiermee financieel goed te zitten. Binnenkort het koken ook elektrisch en via een elektrische boiler warm water. Van het gas af en kijken of het op deze manier lukt. Maar ik kan deze investeringen doen. Maar ik ben me bewust dat er genoeg gezinnen- en huishoudens zijn waar dit geen optie is. Die in een lek en slecht geïsoleerd huis verblijven. De 190 euro die nu belooft wordt door de overheid is dan mooi. Nu nog van de ondernemers een goede regeling treffen.

Links- en rechts krijg ik de vraag of ik weer regelmatig ga bloggen. Ik weet het niet. Mijn Blogs zijn gebaseerd op mijn mening. Die geef ik graag maar soms is dat ook niet handig. Ik Werkend voor de overheid in een bepaalde rol- en functie kan me dat soms tegenwerken. Hoewel ik van vrijheid van meningsuiting ben en vind ik dat je ten aller tijde je mening mag hebben is het soms niet handig die te geven, tenminste in het openbaar. Door het geschreven woord kan dit soms anders overkomen dan dat ik hem bedoel. Ga ik af- en toe nog bloggen? Ja dat denk ik wel. Zijn de onderwerpen interessant- en ongenuanceerd beschreven? zeker. maar wel over nagedacht.

mvg

De Bloggende Franeker (DBF)

Facebook Comments
Delen op Social media