Peter R de Vries


Ik zit lekker de eindfilm van groep 8 te bekijken als 1 van mijn kinderen roept dat Peter R de Vries is doodgeschoten. Verschrikt roep ik nee, en pak mijn telefoon en ja hoor hij loopt vol met nieuwsberichten en de eerste Appjes komen ook binnen. Ietwat afgeleid kijk ik de film uit. 

Vervolgens pak ik mijn telefoon en begin te lezen. Onderweg naar de parkeergarage na de opnames van rtl boulevard. Een lichtgetinten man met een petje en camouflage jasje  trekt een wapen en schiet meerdere keren op Peter. Peter wordt volgens ooggetuigen ook in het hoofd geraakt, valt op zijn rug en blijft roerloos liggen. Helaas heb ik beelden gezien dat hij op de grond lag, zijn hand op zijn hoofd en in een plas bloed. Hij is niet dood- maar neergeschoten. Er is hoop, een klein beetje. Twee verdachten en later zelf nog eentje zijn er opgepakt. Ik hoop dat de dader er tussen zit. 

Het is nu de volgende dag en ik luister op de achtergrond naar Q-Music waar het ook alleen maar gaat over de aanslag. Nog steeds hebben we geen berichtgeving over het welzijn. De grote vraag is natuurlijk, overleeft Peter deze aanslag. Een aanslag niet alleen op zijn leven maar ook op de journalistieken en onze rechtsstaat.

Peter R de Vries. 40 jaar geleden publiceerde hij zijn eerste artikel voor de telegraaf. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een ware grootheid. Met zaken zoals Marianne Vaatstra, de Puttense Moordzaak en natuurlijk Joran van der Sloot. Zijn tomeloze inzet in zijn strijd tegen de misdaad heeft me altijd geïntrigeerd.

Vroeger zaten we op donderdagavond plat voor de buis als Peter weer op tv komt. Altijd interessant en altijd actie. De undercoveracties en de confrontaties vond ik altijd het mooist. De actie met Steve Brown was in mijn herinnering de eerste actie van Peter die hem echt op de kaart zette. Schitterend hoe hij Steve in een grachtenpand in Amsterdam confronteerde. Peter kwam letterlijk uit een kast. Een schermutseling volgde waarbij Steve licht gewond raakte. Alles op camera. Schitterende beelden van een het aanpakken van de zwaardere criminaliteit

Ik denk echt dat het Peter is geweest die mijn getriggert heeft om een de misdaad te gaan volgen. Altijd geïnteresseerd en nog altijd lees- en zie ik alles over de lopende zaken. Het hele Willem Holleeder Proces maar ook Taghi is bere interessante. 

Uit deze laatste hoek lijkt deze aanslag te komen, nog niets bevestigd maar door het bijstaan van de kroongetuige zou Peter op een zogenaamde dodenlijst terecht zijn gekomen. Maar het kan ook nog steeds uit het kamp van Willem Holleeder komen. Of een andere zaak waarmee hij zich mee bemoeit heeft.  Persoonlijk denk ik uit d hoek van Taghi. Dat is het meest waarschijnlijke en daarmee vaak ook de richting waarin gezocht moet worden. 

Facebook Comments
Delen op Social media