Stabiliteit.

Ik ben er aan toe, gewoon stabiel mooi weer. Die vieze natte motregen mag mij wat mij betreft gestolen worden. Niet alleen ik maar men is er aan toe. Iedereen is grieperig- en of verkouden. Van sneeuw naar 20 gr en weer terug de herfst in. Niemand trekt dat. Ook hier in huis zijn snotneuzen- en hoestbuien. We testen links- en rechts wat maar veelal/meestal gewoon een negatieve uitslag. Zoals ik zei we zijn toe aan de lente- en zomer.

Afgelopen weekeind was het Fashion weekeind in Franeker. Ik ben er doorheen gelopen en kon eigenlijk maar weinig actie- en vertier vinden. Een normale zaterdag wat mij betreft. Op de zondag dan een modeshow maar dat was het volgens mij. In de socials te lezen ben ik niet de enige. Termen als teleurstellende, jammer en weer echt Franekers kwamen voorbij. Of het nu echt Franekers is wil ik als Bloggende Franeker niet zeggen maar eerlijkheid gebied te zeggen dat het mij ook tegenviel. Waarom pakken we het zo halfslachtig op. Waarom pakken we niet uit als middenstand. Is het een gebrek aan vrijwilligers? Is het een gebrek aan Budget? Zeg het maar. We hebben zo’ n mooie stad. En in mijn ogen doen we te weinig. Weer slaan ons als Friezen/Franekers niet graag zelf op de borst maar marketingtechnisch moeten we dit wel meer doen. Laten we de AD en PC weer groot uitpakken. Laten we kijken of we weekeinds meer traffic deze kant opkrijgen. IS er geen Website? Als je de site van visit Fryslan bekijkt wordt je niet vrolijk. Misschien moeten we eens kijken hoe het vvv in zuidwest Friesland het doet. TIP. Check de site van Waterland in Friesland. Zo kan het ook.

En dan nog even over de oorlog. Mensen reageren gemengd op mijn mening. De een is het eens met me en een ander niet. Mijn uitspraken dat ik het begrijp dat de NAVO niet militair ingrijpt word op verschillende manieren gelezen. Ik ben voor steun en eventueel ingrijpen, echter begrijp de keuzes die gemaakt worden om een derde wereldoorlog te voorkomen. Dit is iets wat we echt niet willen. De humane steun die we nu doen is bewonderingswaardig, iedereen die iets kan doen doet dit. Veiligheidsregio’s en gemeenten werken keihard om plek te zoeken voor de vluchtelingen. Veelal Vrouwen en kinderen, scholen bieden onderwijs aan, en verenigingen denken mij over vermaak- en vertier. Ook ik ben vanuit mijn ambtelijke functie betrokken, kijk wat ik kan doen. De mening over de oorlog is bij een ieder gelijk denk ik. Over de aanpak verschillen we soms van mening. Dat mag! En wees blij dat dit mag! Laat dit bij de politiek en zorg dat verdeeldheid op dit onderwerp ver van ons blijft. Samenhorigheid is iets wat we nu nodig hebben.

Facebook Comments
Delen op Social media