Thuis-bedrijf.

Vanmorgen was het warm toen ik mijn vroege ommetje deed. Hoewel het maar 7 graden was moest ik toch de jas uitdoen de laatste meters. Licht transpirerend kwam ik weer thuis. Ik schonk wat net gezet zwart goud in. Een slinger aan de pc en we zijn weer up- and running. het thuisbedrijf is weer aan. Mijn vriendin al druk typend . ik ben geen ochtend mens en als het maar een beetje kan dan snoep ik een uur af van mijn werktijd in de ochtend om die er vervolgens op een ander moment weer aan te plakken. Het thuiswerken maakt dit mogelijk, het verplaatsen naar de werkdag op het moment dat het jouw het beste uitkomt. Het vervagen van de werktijden is dan ook niet meer dan normaal. Het is niet gek als ik nu na het eten ‘s avonds zit te werken. Nog even wat dingetjes afronden. het kan, is niet erg en soms wenselijk.

Veel wordt er al geschreven over de veranderde tijd en het nieuwe werken. Ik vindt het heerlijk en het is inpasbaar in mijn leven. De combinatie met op kantoor- en thuis vind ik meer dan ideaal. Vandaag de “Jogger” niet uit gehad. De campingsmoking kan tijdens kantoor tijden gewoon aan en als ik wel naar buiten moet voor een afspraak glijd ik even soepel in mijn maatpak. Het contrast is soms groot maar de diversiteit maakt het ook aantrekkelijk.

Zoals we allemaal hebben gehoord worden de regels niet versoepeld, duizenden getroffen ondernemers moeten moedeloos toekijken hoe hun bedrijf ten onder gaat. Voor de één onbegrijpelijk voor een ander niet meer dan normaal. Tot nu toe ben ik in de luxe positie dat ik financieel en psychisch weinig overlast ondervindt, ja ook ik mis sociale dingen maar veelal zijn dit luxe zaken. Daar kan ik prima even zonder. De basis is onaangeroerd. Mijn relatie is zelfs sterker en mijn band met mijn gezin aangescherpt.

De zomer is in aantocht en ik hoop dat over een week of 45 de regels toch wat versoepelt kunnen worden. Ons land is bijna op. De rek is eruit bij vele en de maatschappelijke onrust neemt toe. Rellen en protesten tot gevolg. Het slappe optreden van onze politie zet geen zoden aan de dijk. Mijn inziens zijn in het begin ook de maatregels niet scherp genoeg ingezet. Hoewel ik VVD-er ben en dus achter onze MP sta ben ik ook zo eerlijk om te zeggen dat het anders had gekund. Mijn inziens hadden we in het begin strakker in de maatregels gemoeten. Complete Lockdowns e.d. Door de zogenaamde intelligente lockdown is de periode van beperkingen langer geworden denk ik. Zoals ik zeg denk ik. Ook ik heb de wijsheid niet in pacht en beweer deze ook zeker niet te hebben. Maar door ervaring leert men en ook mij is duidelijk geworden dat het anders had gekund.

Nu moeten we door. Samen. Ik geloof heilig in het feit dat we erdoor heen komen maar dat we daarvoor met zijn allen de regels zoveel mogelijk goed moeten hanteren. Niet de mazen in de wet zoeken. Maar met zijn allen onze contacten beperken. Onze verkeersbewegingen beperken. Daarmee komen we verder. En natuurlijk vaccineren. De beste troef die we in handen hebben in de strijd tegen dit virus..

De was is inmiddels droog gewapperd door de lente wind. De enkele regendrup deed het vertragen maar uiteindelijk toch droog. De verdringende regen door de opkomende lentezon is een proces waar een ieder vrolijk van word. Straks meer naar buiten. meer op stap. Op vakantie in eigen land (Valkenburg is geboekt inmiddels). We gaan door en het wordt beter!

Facebook Comments
Delen op Social media