Vaccineren

Nu de vaccinaties dichterbij komen komt de gehele discussie op gang. Laat je wel of niet vaccineren? Het is onze beste troef zegt Hugo de Jonge. We zitten al tijden in de ellende, er gaan veel mensen dood en het virus slaat om zich heen. Grote gedeelten van ons land en de economie ligt plat. Bedrijven gaan failliet, mensen voelen hun alleen en eenzaam. Psychische klachten, huiselijk geweld en ga zo nog maar even door. Mensen klagen en noemen het waanzin, complotten en andere ongeloofwaardige ideeën om maar te verzetten.

Nu lijkt er een oplossing te komen. Een vaccin die de maatschappij let gaan beschermen zodat we weer terug naar het oude normaal gaan. Echter is minimaal 70% nodig van de mensen om de groepsimmuniteit te waarborgen om weer van “ het gezeik” af te zijn en we we wellicht COVID-19 achter ons kunnen laten. En dan zijn er mensen die zeggen het niet te willen. Eerst maar even afwachten wat het bij anderen doet. En wat doet het op d lange termijn? Ja dat weten we niet. Een lange termijn hebben we niet. We moeten vertrouwen op hetgeen wat ons aangeboden word. Dan eerst de zieken en de zwakken injecteren. Vervolgens andere noodzakelijke doelgroepen , en uiteindelijk de rest.

Doe je het niet? Prima het is vrijwillig maar je komt ook niet vooraan in de rij als je medische hulp nodig bent. Nee je wil niet worden geïnjecteerd dan ook geen hulp. Dat is je eigen keus. Ook word er gesproken dat je op sommige plaatsen niet meer mag komen. Dit gaat ver maar we willen toch allemaal weer dat het normaal word? Dan ook alles er aan doen.

Zoals jullie lezen ben ik voor vaccinatie. Gewoon doen. Zoveel mogelijk en door. EN ja we kunnen beter met de hygiene bezig. Mondkapjes op drukke plaatsen is niet zo erg. Wat vaker je handen wassen en elkaar op afstand begroeten., Een nette buiging is misschien zo gek nog niet van die Chinezen.

Ook ik zou deze komende week weer een paar ”fysieke” afspraken buiten de deur hebben. Maar verkouden en dus moet ik alles weer omgooien, Jammer maar noodzakelijk,. Het is wat het is. Gelukkig kan er veel digitaal en hoef ik niets missen. Hier – en daar wat afspraken doorschuiven naar een week later en weer veel achter het scherm thuis. Kacheltje aan, koppie thee met honing en hoppa. Ook op de Gym ben ik weer even niet. En dat terwijl de groepslessen (max 4 per groepje) weer kon.

En dan als laatste even off topic maar terugkomend op mijn vorige blog. Jos B heeft 12,5 jaar gekregen. Vrijheidsberoving, seksueel misbruik met fatale gevolgen. Geen moord. Geen TBS. Ik vind het echt een schande. 12,5 jaar met aftrek van voorarrest. Over 10 jaar loopt ie weer vrij rond. Als ik de vader was wist ik wat ik over 10 jaar had gedaan. Dan maar even zitten. Maar door dit soort uitspraken snap ik dat je voor eigen rechter wil spelen. Ik heb altijd gezegd dat ik ons rechtssysteem goed vind. Nu ben ik echt teleurgesteld. Een slap vonnis.

Facebook Comments
Delen op Social media