Verdere beperkingen

Het zwakt nog niet af maar zwelt aan. Het aantal besmettingen loopt op waardoor er inmiddels weer strengere maatregels zijn. Ook de omstreden mondkapjes plicht is aangescherpt. Nog niet verplicht maar een serieus advies om deze in de openbare gebouwen toch te gaan dragen. Ook mijn werkgever (gemeente) heeft iedereen verplicht gesteld een mondkapje te dragen in elk gemeentelijk gebouw wanneer je jezelf verplaatst. We leven in een vreemde wereld. De ver van je bed show is inmiddels overal en nergens. Het lopen met een mondkap word bijna normaal.

Omdat ik nogal bekend sta als een man met een mening word mij veel gevraagd wat ik er van vind. Slaan we door? of is het noodzakelijk,. Ik ben van mening dat social distancing zeker bijdraagt aan het bestrijden van het virus. Echter zijn wij mensen niet gemaakt om altijd maar afstand te houden. Logisch en nuchter nadenken. Blijf thuis als je niet fit bent. Hou daar waar kan afstand. Geef geen handen en- of knuffels als het niet hoeft. Laat je testen als je echt klachten krijgt. Zoek het niet op roep ik vaak. En als je je verplaatst doe het verstandig. En die mondkap? Tsja niet fijn maar ik denk wel dat het kan helpen. Vooral in Drukke treinen- en trams. Of op echt drukke plekken. Ik denk ook dat mensen zodra ze gewend zijn het wel automatisch gaan doen. En ook dat bepaalde beroepsgroepen (denk aan kappers, schoonheidspecialisten e.d. ) het blijven doen. Waarom ook niet.

Het is waar we mee te dealen hebben momenteel. En i.p.v. er tegen aan te schoppen kunnen we het maar beter omarmen en kijken hoe we er functioneel en prettig mee om kunnen gaan.

Facebook Comments
Delen op Social media