Verplicht opschonen.

De oplettende lezer heeft het vast gezien maar de website was even een aantal uren Offline. op mijn website stonden klaarblijkelijk foto’s die auteursrechtelijk waren beschermd. Het is woensdagochtend 8 juli en in mijn mail een dikke brief. Van een juridisch bedrijf. Een tweetal fotografische afbeeldingen zijn er op mijn website gevonden. Volgens de schrijver van de dikke brief en na enig uitzoekwerk kom ik erachter dat ze gelijk hebben. Okay niet helemaal goed dus. Forse bedragen worden mij opgelegd en dus schiet ik in de pen. Zonder enige bijbedoelingen, zonder een financieel gewin en zeker zonder dat ik een ander schade toe berokken heb ik de afbeeldingen ter illustratie gebruikt.

Tsja wat doe je dan? Als eerste de website en FB- pagina maar uit de lucht. Wie weet staan er nog een aantal op en ik wil echt niet nog meer sancties opgelegd krijgen. De bedragen zijn niet mals en als Hobby-Blogger moet het wel leuk blijven. Geld verdien ik niet met mijn schrijfwerk dus vele financiële tegenvallers doen het plezier dusdanig verminderen. Het verplicht opschonen van mijn internet uploads is dus een must. Dan direct alles maar opschonen. Facebook ben ik sowieso wel klaar mee, het kost me ontzettend veel tijd en wat krijg je er tegenwoordig voor terug. Account verwijderen, Hoppa, Delete. Ook mijn andere sociaal media kanalen m.b.t. de Bloggende Franeker worden ontmanteld. Hoppa! Weg ermee. Een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd. Ook mijn privé zaken qua internet gebruik opschonen. Heerlijk. Soms is een tegenvaller zo gek nog niet.

Wat hou je wel dan? Nou deze site, dat is heerlijk. Zo schrijf ik dat van me af wat me dwars zit. maar ook wat ik leuk vind of interessant. Een privé instagram account. Maar wel opgeschoond en nog alleen maar volgen wat ik echt leuk vind of waar ik wat mee heb. Het is wat het is. Ik heb het vaak geschreven en ook nu kom ik daar het best mee uit te voeten. Ik heb de verzoeker van het bedrag een schikking gevraagd, uitgelegd wat er gebeurd is en hopelijk komen ze me tegemoet. We gaan het zien. Anders nog maar eens in de pen.

De Bloggende Franeker gaat dus wel door. Wel in een afgeslankte vorm en beter lettend op mijn tellen. Meer tekst, minder afbeeldingen. Meer op de inhoud en minder op het uiterlijk. Daar hoort mijn kracht ook te zijn. In het geschreven woord, dat vind ik leuk, dat vind ik spannend. Dat brengt soms reuring en plezier.

Facebook Comments
Delen op Social media