Versoepelingen

En ja hoor dan is het vandaag de dag van de versoepelingen. De horeca- en cultuursector tot 22:00uur open. Hoewel dit voor theaters- en bioscopen nog even aanpassen is kan er tenminste weer wat. En dat terwijl de besmettingen sky high gaan. Het ziektebeeld is mild waardoor het Kabinet het durft. Ze leggen zelfs het OMT advies naast zich neer en verruimen de openingstijden naar 22:00uur. We kunnen weer uit eten, een borrel halen in de kroeg en een voorstelling zien in de bioscoop- of theater. En ook op meer sectoren is er weer meer mogelijk. Een risico zoals Rutte- en Kuipers het noemen. eerst voor 6 weken met over 3 weken een weegmoment. Dat wordt spannend.

Ook hier in huis hebben we te maken met de Omicron variant. Mijn hele gezin (op mij na) is inmiddels positief getest. Allemaal in quarantaine (geweest) . De eerste van het gezin zijn er zelfs alweer uit. Ik als “Last Man standing” nog steeds in quarantaine en als ik dinsdag negatief test mag ook ik eruit. Gisteren wel een thuistest gedaan i.v.m. een aanhoudende hoofdpijn maar deze was negatief. Zoals ik zei dinsdag een PCR test dus mocht ik het toch hebben dan kan ik er gezien de start van de klachten ook uit.

Wat het kabinet wel opriep is om ons te houden aan de basis regels. Ben je ziek dan blijf je thuis. hou afstand, was je handen stuk, en draag een mondkap op plekken waar het moet- of heel druk is. Deze laatste regel wordt veel aan de laars gelapt. De andere regels denk ik ook. En dat is nou gewoon iets wat ik niet begrijp. Natuurlijk mag je er iets van vinden maar als dat ons nou helpt om de boel open te houden. Doe dan verdorie die mondkap op je snavel. Kleine moeite lijkt me. Ik zeg dan ook gewoon optreden hiertegen. Net zoals de gordel in de auto. Bekeuren die handel. En kun je hem om wat voor reden niet dragen dan een ontheffing of iets dergelijks.

Ik ben blij met de versoepelingen. Voor mezelf maar vooral voor al die sectoren die al zo lang dicht waren. Voor de nachtclubs e.d. is het nog steeds een hard gelach. Deze zitten nog steeds dicht. Ik hoop ook dat deze snel open kunnen. Zodra ik uit quarantaine ben reserveer ik een fijne tafel in 1 van mijn favoriete eetgelegenheden. Lekker weer naar Toscanini of de Grillerij. Heerlijk. en weer lekker ene goede film in de bioscoop om af te sluiten ergens op een verwarmd terrasje met een heerlijk glas wijn.

En ik wil even afsluiten met die (Kw)albert Verlinde. Want wat een kwal is het door vorige week opeens vanuit het niets Humberto te beschuldigen van grensoverschrijdende appjes naar kandidaten. Ongefundeerd riep hij maar wat. Gisteren ging ie door het stof. openlijk zijn excuses aanbieden. Alleen maar omdat het hem te heet onder de voeten werd gezien Humberto een aanklacht voor laster- en smaad heeft ingediend. Ik zeg mooi die aanklacht in de lucht houden. Aanpakken die kwal. Wie denkt ie wel dat ie is. Wat mij betreft van de buis af.

Facebook Comments
Delen op Social media