Viva la France

IN het buitenland is het internet toch minder dan in Nederland, dit is ook de reden dat ik tijdens mijn trip niet heb geblogd, daarom vandaag een iets langer dan jullie gewend zijn.

Een onherkenbaar geluid uit de badkamer doet mijn wakker schrikken, het is 01:30uur en ondanks ik net een uurtje slaap ben ik klaarwakker. Ik zou er toch om 02:00uur uit ivm met de vakantie trip met het gezin. Mijn gezin bestaat tegenwoordig uit zes leden, ik, partner, zoon, 2 stiefdochters en dochter. De leeftijden van de kinderen zijn respectievelijk “11, 10, 7, en 5”. Een gemileerd gezelschap kun je zeggen.

Ik sprint verrassend goed geluimd mijn bed uit en ram het licht aan tot ongenoegen van mijn nog slapende partner. Ik kleed mij aan, sla een washand om de snavel en sprint in een draf naar beneden. De koffie aan en in een zelfde draf weer naar boven om de kids te wekken. Ik knijp de oudste zoon in zijn tepels totdat hij wakker schrikt en verschrikt om zich heen kijkt, dan naar de meiden op zolder allen nog in diepe coma, ik roep wat, knip de lichten aan en terwijl ik wat gemopper hoor roep ik nogmaals dat we op vakantie gaan wat de gezichten in onweer naar zonneschijn doet transformeren.

Allemaal in de auto, en gang is alles. De nacht in rijden brengt wat rustigs en de kinderen vallen allemaal (op een enkeling na) snel in slaap wat het rijden in de nacht met mijn partner iets bijzonders en romantisch geeft. Het asfalt schiet onder ons door en de reis gaat dan ook voorspoedig. Terwijl de zon over de rand van de wereld kruipt gaan de oogleden van de kids open en worden die van mij zwaar. Ik zie in mijn spiegel dat mijn dochtertje na het openen van haar oogjes direct haar nieuwe kleurpotloodjes pakt en driftig begint te kleuren in haar nieuwe kleurboek. Voor mij is het tijd om de wagen een parkeer terrein te laten ontmoeten om zo een heerlijk vakantie ontbijtje te nuttigen uit de zorgvuldig geprepareerde koelbox.

De reis loopt zoals gezegd voorspoedig en het oponthoud bij Parijs valt ons dan ook zwaar. Het verkeer is een chaos hier en links en rechts schieten er motoren voorbij. Soms met gevaar voor eigen leven manoeuvreren de motor rijders als ware kamikaze piloten tussen het verkeer door. Zo Parijs gehad en op weg naar Bordeaux, kijken wat dat ons brengt. Onze camping ligt zo, n 100 km achter Bordeaux bij het plaatsje Leon en St. VIelle Girons. Een hele trip en de file die we bij Bordeaux treffen word ons dan ook bijna te veel, warm en langzaam rijden, kinderen moe, en de papa een kort lontje doet het sfeertje in de auto niet veel ten goede. Ook de in mijn ogen vervelende mede-weggebruikers spelen figuurlijk met hun leven wanneer ze mij de pas af snijden. Rustig blijven en ik ben dan ook blij dat mijn partner de rust zelve is en mij weer in balans brengt.

De aankomst op de camping maakt veel goed. Een mooie camping met zwembad, tussen een meer en de Atlantische oceaan. Kan niet beter. Met centrale plaats van de tent. De vakantie loopt ook goed, veel sporten, veel zwemmen, veel lekker en gezond eten, en hoewel we ervaren hoe het is om met vier kinderen waarvan twee tiener zonder iPads, kijken we terug op een geslaagde vakantie.

image

De terug reis gaat ook goed, dit keer geen files, betere temperaturen en veelal gezelligheid in de auto. Zelf kruip ik ook nog even op de achterbank terwijl de partner het stuur gewillig overneemt en de bolide met goed gevolg door België stuurt. Wat een heerlijk wijf. Midden in de nacht nog even lekker maccen in Hoorn en de vakantie is een feit. Nu een dag later is de meeste rommel opgeruimd, de auto schoon, en de was gewassen.

Door beperkt internet heb ik het nieuws niet veel gevolgd, geen gemis en ik ben heerlijk tot rust gekomen. Deze week is de week van de PC, met als vanavond als start de pre-pc. Of ik er heen ga weet ik nog niet. Morgen wel even natuurlijk. Een echte Franeker mut eefkes in de stad kieken met de pc, en smiddags om 16:00uur is de jaarlijkse pc-bbq bij een maat waar we natuurlijk ook even heen gaan. Een dag met tradities en gewoontes, met weer zien en soms af zien. Een dag waar de stad Franeker trots op kan zijn. Het zet onze mooie stad jaarlijks terug op de kaart.

Oja, toch nog even. Rico vis Badr, het lijkt er te komen. 10 December in Oberhousen, Duitsland. jammer dat zo, n Nederlandse vete niet op Nederlandse bodum word beslecht. Zelf denk ik dat Rico gaat winnen, technisch is ie beter en hij zit natuurlijk helemaal in het wedstrijd ritme, maar Badr onderschatten moet ie ook niet, het blijft een gevaarlijke man die jaagt op de KO, het kan zomaar gebeuren. Ik kijk er als echte vechtportliefhebber halsrijkend naar uit.

Facebook Comments
Delen op Social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.