Waar gaat het heen in ons land.

Ik lees veel het nieuws, en het is weer schrikbarend wat er allemaal gebeurd. Nu de media ontdekt heeft dat mishandelingen hot zijn staat de courant er weer vol mee. De mainstream media haakt er mooi op in om lezers te trekken. Geweld is er altijd geweest. De mate waarin en de kopschopacties minder. Maar ook de huidige techniek en door het delen op sociale media is het zichtbaarder. Ik praat helemaal niets goed. Ik vind de fatale mishandeling in Mallorca verschrikkelijk. Ook ik heb de beelden gezien en mijn maag draait er van om. Hoe kan het dat iemand die iemand op de grond ziet liggen een aanloop neemt en hem vol tegen zijn hoofd schopt. Opsluiten en niet weer loslaten. Echter moeten we niet doen alsof vechtpartijen er vroeger niet waren. In mijn jeugd was het ook elke zaterdagavond raak. Hier gewoon in Franeker. Diverse opstootjes en soms fikse vechtpartijen. Echter is het in de loop der tijd extremer geworden. Meer wapens en extremer geweld. “Wij” trapten niet iemand na als ie ingedoken op de grond lag. Wij deelden links- en rechts ook wel eens wat klappen uit maar als iemand zich overgaf was het klaar. Messen- en andere wapens waren een uitzondering. De tijd is helaas wat veranderd.

Johan Derksen zei dat Nederland een kutland is. Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind Nederland een mooi land, een goed land en een land waar zaken goed geregeld zijn. Echter ook gezien bovenstaande denk ik dat de Nederlandse regering de grip op het land lijkt te verliezen. Onze politiemacht is slap. Hier kunnen ze niets aan doen want wanneer ze iemand eens een oorvijg geven staan ze direct voor het bankje. Ik denk dat we een professionele politie organisatie hebben en een juist rechtssysteem. Wel denk ik dat de touwtje wat kunnen worden aangetrokken. De tolerantie in Nederland is groot en zo ook bij de Politie en het OM. IK pleit voor zwaardere straffen geweld, Drugs & levensdelicten. Tevens voor harder optreden door de politie. Vrijheid van meningsuiting is prima, maar wel een respectvolle en nette manier. Door strenger en daardoor duidelijker op te treden, – en te sanctioneren krijgen we denk een betere- en leefbare maatschappij. Regels zijn goed! Maar dan dienen ze ook goed gehandhaafd worden.

Franeker is weer aan het opruimen. De laatste tribune op Sjukelan wordt afgebroken en nog even en het is weer een mooi groen- en leeg tapijtje. Alleen de torens staan er nog dan. De PC was mooi, aangepast dat wel maar ik denk dat vele sportliefhebbers hebben genoten. Ook de Horeca heeft er ene graantje van mee kunnen pikken. Nu hopen op een verdwijnende Pandemie en daarmee verdwijnede beperkende maatregels. Weer terug naar het normale. Weer terug naar een “onbezorgde” maatschappij. Ik hoop het. en ik denk het. Als Corona weg is (of beheersbaar) dan verdwijnt hoop ik ook weer de tweedeling in het land. Ik hoop dat de samenhorigheid weer terug komt en dat types zoals Engel en Baudett weer mooi op de achtergrond verdwijnen. Daar heb je niets aan. Hun aanhangers ook niet. Leven- en laten leven. respecteer elkaars meningen. Heb vooral een mening! maar voorkom dat een mening tussen mensen in gaat staan. Dit heb ik te vaak gezien. Zowel van dichtbij als van ver af.

Facebook Comments
Delen op Social media