Week 17 / 2020

De afgesproken weekblogs blijven er wat bij. De Coronablogs domineren op mijn site. Ik krijg van lezers terug dat ze het waarderen. Ook wel negatieve reacties. Dat ik het allemaal maar gelaten over me heen laat komen en dat het me niet veel zou schelen. Waar dat op gebaseerd is, is onduidelijk maar mensen mogen vinden wat ze vinden. Dat doe ik ook. Laten we alleen wel fatsoenlijk blijven en als we het niet eens zijn dan kan en mag dat.

De persconferentie van afgelopen dinsdag is ietwat ingedaald. De regels zijn ietwat versoepelt en daar proberen we nu mee te dealen. De scholen zijn erg druk met het bedenken hoe ze het na de meivakantie op 11 mei gaan doen als de scholen weer geleidelijk open mogen. Alle kinderen halve dagen is niet wenselijk. De verkeersbewegingen zijn dan aanzienlijk en die wil je voorkomen. Kinderen die alleen naar school kunnen alleen laten gaan, en kinderen die gebracht moeten worden bij het hek of de deur afzetten en hierbij de 1,5 meter regel in ere houden. Wij liepen vroeger ook alleen naar school dus voor de meesten moet dit geen probleem zijn. Hoewel ik wel weer rijen van auto’s zie ontstaan voor de scholen. Als je ze dan met de auto brengt zet ze op een afstandje van de school af. Het is mooi voor kinderen dat ze weer naar school kunnen.

De contactberoepen blijven echter nog wel dicht. Bepaalde branches worden hard geraakt. De kappers e.d. verdienen momenteel niets. De vraag is kunnen we weer naar bijvoorbeeld de kapper op korte termijn ? Wellicht de kappers met persoonlijke beschermingsmiddelen, minder  mensen in de winkel etc. etc. Het is lastig. Verschil in de beroepen is soms gering. Waarom de een wel- en de ander niet.  Wat is noodzakelijk op dit moment en wat niet.  Wat weegt economisch op tegen de gezondheid van de mens. Boze tongen op internet verkondigen het zelfs dat we alleen maar mensen beschermen die anders ook wel op korte termijn zouden sterven. Ik vind dat te ver gaan. Elk mens dat te vroeg sterft is er 1, iemand broer, vader, opa of overgroot opa.

Wel is het wederom van belang dat men zich bewust is van hun gezondheid. Onderzoeken wijzen uit dat overgewicht niet helpt als je het virus krijgt. Ook rokers schijnen het zwaarder  te hebben mochten ze gevat worden door het virus. Allemaal zaken die grotendeels voorkomen kunnen worden. Veel mensen met overgewicht kunnen hier prima iets aan doen (Op de uitzondering nagelaten) , en ook Rokers zouden gewoon niet kunnen gaan roken.  Ik weet het zijn gevaarlijke uitspraken en de inbox zal ook wel weer vollopen. Ik veroordeel niemand en iedereen is vrij om te doen wat ze doen maar een wake-up call is nooit verkeerd lijkt me. Blijf aan jezelf werken, blijf gezond en keep safe!

Ik adviseer dan ook iedereen niet bij de pakken neer te gaan zitten nu de maatregels wederom zijn verlengd tot 20 mei. Ga der lekker op uit. Ga wandelen (op rustige plekken), ga hardlopen en/-fietsen.(alleen of met een gezinslid en/of huisgenoot) Ga thuis lekker trainen. Genoeg online lessen te volgen. Maak van je huis een sportschool. Ga lekker als gezin bezig. Vinden de kinderen ook nog hartstikke leuk. Schaf wat attributen aan via internet. (ook nog goed voor de economie). Maak er wat van. Geniet van elkaar.

En voor de mensen met de vitale beroepen*  wil ik zeggen. Hou vol. Bescherm je zelf goed. Jullie doen goed werk. Van de vuilnisman en vakkenvullers tot de artsen en politiemensen. Zonder jullie word het niets. Word het een zooitje, hebben we geen eten, worden we niet verzorgd en beschermd. Ik heb respect voor jullie. Ga der maar altijd staan. Altijd in de frontlinie met het risico dat je loopt. Respect!

En dan als laatste Koningsdag a.s. maandag. Een Koningsdag die door sommigen is omgedoopt tot Woningsdag. Wat ik persoonlijk belachelijk vind. We hebben toch ook geen woningherdenking. Misschien een slechte vergelijking maar toch. Koningsdag is koningsdag en daar moet je mijn inziens van af blijven. Dat ie anders word is een feit. Een koningsdag zonder de vrijmarkten, zonder de massa’s mensen op museumpleinen, zonder feestende optochten en volle zonder volle en afgeladen kroegen en terrassen. Nee een oranje gebakje achterhuis. Een oranje bittertje en samen met je gezin hopelijk van de zon genieten. Het is wat het is. Ook koningsdag komt wel weer. Net zoals vele andere afgelaste feesten. Even volhouden mensen.

Tot volgend e week

* dit zijn maar een aantal vitale beroepen die ik genoemd heb. Zijn er natuurlijk veel meer.

Facebook Comments
Delen op Social media