Weekeind

Weer een week voorbij, weer een week met maatregels moeten leven. vanaf woensdag is het verzwaarde regime ingegaan. Nog maar af spreken met twee mensen per dag. Niet meer in groepen sporten en toch echt zoveel mogelijk thuis gaan werken. Verkeersbewegingen zoveel mogelijk vermijden. Niet doen als het niet hoeft. Waarom zou je willen. We willen juist weer normaal leven en daarvoor dienen we ons te houden aan de regels. Voor mij persoonlijk betekend dat weer meer thuiswerken. Proberen fysieke afspraken digitaal te organiseren en niet meer kickboksen. De Bokszak heb ik daarom ook maar weer opgehangen en mijn kickboksgear maar weer mee naar huisgenomen. Het is wat het is, is inmiddels ene gevleugelde uitspraak van me geworden maar heeft wel de lading die hij momenteel moet hebben. We moeten er met zijn allen aan geloven en mee dealen. Gewoon even doorzetten en hopen dat het nog maar van korte duur is.

In Franeker is het rustiger. Je merkt toch een vermindering van mensen op straat. Mensen zoeken ook mede door het weer de warmte van thuis op. Mijn vorig jaar aangeschafte pellet kachel brand weer rijkelijk om het toegenomen gasverbruik te compenseren. Of het financieel iets uithaalt weet ik niet maar de gezellige warmte vind ik lekker. Een glaasje wijn en een zoutje maken het tafereeltje dan af. Ik heb niet zo last van de maatregels. Ik probeer mijn sport anders in te richten en kan me prima thuis vermaken. En ook ik mis het uit eten en het winterterrasje. Maar dat is luxe. Er zijn veel mensen die het veel slechter hebben. Die alleen thuis zitten, die geen werk meer hebben of hun onderneming kapot zien gaan en dreigen failliet te geraken. vaak gepaard met psychische klachten. Nee ik klaag niet maar merk dat ook ik het steeds lastiger begin te vinden.

Mijn vorige blog heeft weinig reacties uitgelokt. Misschien omdat mensen het niet meer lezen maar gezien het aantal (dik 700) Abonnees die mijn blogs gewoon in hun mail krijgen concludeer ik dat mensen het misschien wel wat met me eens zijn. Zo niet? dan hoor ik het graag. Het compleet sluiten van geheel Europa, alles dicht en dan hopen dat we met de kerst, en Oud- en Nieuw weer een beetje normaal kunnen doen. Ik denk dat dat veel is wat de mensen willen . Ik wel tenminste. Ik wil wel graag even afspreken met vrienden en- of familie.

Voor nu hou ik het voor gezien. Ik sluit mijn pc- en daarmee thuiswerkplek af. het is mooi geweest. Goed weekeind.

Facebook Comments
Delen op Social media