Weer lekker aan het sporten! “Corona-Friesland-Franeker-Blog-26”

Einde van de 9de week thuiswerken. Het is vrijdag en een bewolkte hemel lacht me niet echt toe. Een schamele 10 á 11 graden staat er op de thermometer. Het weekeind lijkt mooier te worden. Zonnig en tussen de 15 á 20 graden. Beter.

Het veelbesproken Coronavirus lijkt in Friesland wat uit te doven. Al een dikke twee weken geen dodelijk(geregistreerd)  slachtoffer te betreuren. Op de uitbraak in het AZC in Sneek na ook minder besmettingen. Mensen gaan weer naar buiten, kinderen naar school. Ook hebben jullie kunnen lezen dat ook ik een zakelijke afspraak buiten de deur heb gewaagd. Echt nog wat onwennig en ik merkte dat ik me hardop afvroeg of het al handig is.

Het uitdoven van het virus in Friesland wil niet zeggen dat een tweede golf onwaarschijnlijk is. Er is nog steeds geen medicijn of vaccin. Maar zoals ik zei gaat men weer naar buiten. Denkt men weer na over het opengaan van de maatschappij en het opstarten van de economie.  De sportsector en dan vooral de contactsporten moeten nog dicht blijven. Zoals het nu lijkt tot 1 september maar we mogen hopen dat dit besluit herzien word en 1 juni of 1 juli de boel open mag.

Vele sportcentra beginnen lessen buiten aan te bieden. In kleine groepen (max 10) op 1,5 meter afstand. Zo ook de sportschool waar ik train “Gym Merza”. Een splinternieuwe Health- en kickboksschool in hartje centrum van Franeker. Nog geen officiële opening gehad door de Corona crisis. Maar nu wel zo stoer om nieuwe leden te werven en buitensport aan te bieden in de vorm van techniek, kracht en conditietraining in de vorm van een circuitje en lekker buiten rennen. Heerlijk om weer lekker met elkaar (op gepaste afstand) aan het sporten te zijn.

We gaan zien wat het virus gaat doen, en weg gaan zien hoe we als maatschappij ons aan kunnen passen. Maar blijf nog steeds voorzichtig, hanteer de maatregels en zorg dat we stapsgewijs de maatschappij weer openen kunnen.  

Facebook Comments
Delen op Social media