Weinig nieuws!

Vrijdagochtend 9 juli, na alle feestelijkheden rondom mijn gezin. Overschaduwd het landelijke gevoel van verdriet en boosheid. Daar waar ik laatste maanden het vooral in mijn inner circle hield merk ik met de opengaande maatschappij dat ik mij ook weer meer betrokken voel. De aanslag op het leven van Peter raakt mij diep en ik verwonder mij hoe dit in een land als Nederland kan gebeuren. En toch weten we het. We weten dat ook wij kwetsbaar zijn. Dat mensen die het hart op de tong hebben niet meer veilig over straat kunnen. Van Gogh, Fortuyn en nu ook Peter R de Vries. Hopende op een snel en volledig herstel van Peter vrees ik helaas toch het ergste. Laat het me fout hebben en laten we straks weer kunnen genieten van de nasale klanken van Peter wanneer hij weer vastgebeten in een zaak achter de desk van Boulevard zijn verhaal doet.

Het vrij woord is belangrijk en zonder de vergelijking met Peter te willen maken heb ik zelfs in mijn rol als hobby matig Blogger te maken gehad met vervelende berichten op mijn Blogs. Zonder op deze inhoud in te gaan merk je wanneer je openlijk je mening en soms gevoel weergeeft dit door sommige idioten verkeerd wordt opgevat. Mensen die dicht bij je staan maar ook mensen die je niet kent hebben een onbegrip. Zijn het niet met je eens. Zo verlies je mensen om je heen, veranderen relaties en vertrouwensbanden en leer je als openhartige schrijver een dikke huid te krijgen.

Vrijheid van meningsuiting is een groot goed in Nederland. Ook persvrijheid is een grondrecht in Nederland. We zijn geen bananen republiek. We hebben geen dictatuur en we laten ons niet muilkorven door de onderwereld. Een aanslag op Peter is dan ook niet alleen een aanslag op zijn leven, maar ook een aanslag op de journalistiek- en onze rechtstaat. Dat waar wij Nederlanders voor staan.

Er is weinig nieuws, en daarom heb ik gekozen voor deze titel. Op dit moment is er niets bekend over de fysieke toestand van Peter. Zijn familie heeft een bericht naar buiten gebracht dat de situatie nog hetzelfde is. We kunnen gissen, we kunnen aannames doen maar ik denk dat dat echt geen zin heeft. We hopen met zijn allen. Voor- en tegenstanders van Peter dat ie het overleeft. Dat hij niet rechtop sterft maar vooral ook niet op zijn knieën hoeft te leven. Dat wij niet op onze knieën hoeven te leven. Dat wij niet bang worden met zijn alleen om onze eerlijke mening te uiten.

Het is mijn eerste dag van mijn vakantie. Ik ben nog op kantoor om wat laatste zaken weg te zetten en te regelen. Dan 3 weken van de radar. Wat ik ga doen, of ik weg ga, ik hou het even voor mezelf. Ik wens iedereen een goede vakantie. Geniet van elkaar. Doe voorzichtig, blijf gezond- en blijf nadenken wat je doet. Laten we met zijn allen daar zorg voor dragen en laten we niet met zijn allen zorgen voor een Lockdown na de vakantie periode.

Ik volg het nieuws, ik kom terug op de lijn als ik daar behoefte aan heb. Zo niet? dan niet.

Facebook Comments
Delen op Social media