Ze gaat me verlaten…..

Het is vrijdag, de werkweek zit erop en ik ben alleen thuis. Mijn eigen kids zijn bij hun moeder en mijn stiefkids worden op dit moment bij hun vader gebracht. Stiefkids, het klinkt niet leuk en ook ik als stiefvader ligt niet lekker in het gehoor. Toch is het zo. En het worstelen met woorden en de manier van noemen blijft. Vaak heb ik het gewoon over mijn kids, en ik merk dat ook de kids het vaak gewoon over hun vader hebben. Het is makkelijk, duidelijk en roept geen vragen en bijzondere blikken op.

En dan Kim en Trump een gevaarlijk schouwspel speelt zich in de wereld arena plaats. Ik wil beslist geen angst en onrust zaaien maar wat er nu gebeurd neemt toch echt wel gevaarlijke vormen aan. De woordkeuzes van beide wereld leiders zijn zo fout. De enige functie van de situatie op deze manier benoemen is om te laten zien wie de sterkste is. Spierballen praat op hoog niveau. Ik hoop dat de wereld inziet dat dit zo niet goed gaat. Andere wereldleiders ingrijpen en in gesprek gaan om enige vorm van mediation te bewerkstelligen.

Zoals ik zei is het vrijdag, en dan ga ik meestal naar de kapper. Nee niet elke dag maar eens in de zoveel weken. Ik ga al 100 jaar naar Petra.. Petra’s Look in Franeker. Wij zijn samen opgegroeid, mijn ouders konden elkaar en vanaf het moment dat mijn  haar groeit knipt zei het er af. Ook de dochters ken ik vanaf de geboorte en ja dan krijg je der een band mee. 1 van de dochters ging ook knippen en werkt nu al dik 5 jaar in de kapsalon. Het is een gezellige boel. Een beestenboel want de katten en honden leven in de kapsalon alsof ze niet beter weten. En dan opeens als donderslag bij heldere hemel komt Joyce met het nieuws dat ze stopt, vanaf midden volgend jaar houdt ze er mee op en gaat ze een nieuwe uitdaging aan in de financiële wereld, de horizon verbreden en onder moeders vleugels vandaan om zich een weg te banen in de grote boze wereld. Ze gaat me gewoon verlaten. Het was eens te verwachten maar toch wil je der niet aan. Je drukt zoiets weg, hebt het er niet over en stopt als het moet je harsens in de grond. Nee alle gekheid op een stokje. Ik vind het jammer dat ze weg gaat maar gun haar al het goeds. En die boze wereld, die kun je aan Joyce.

divorce-separation-21612749

Facebook Comments
Delen op Social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.