Zomer word weer Herfst

Maandagmorgen en helaas is de zomer weer herfst geworden. Dikke druppen en harde wind bepalen het weerbeeld. Ik laat de Bulldog* voor wat ie is en stap bij mijn partner in de auto op weg naar het werk. We hebben dezelfde werkgever dus dit is ideaal. Afgelopen week had ik zo’n week van veel verlof (Pinksteren, studiedagen onderwijzers, Papa-dag, Praktijk dag, tattoodag. Het zijn van die weken waar je eigenlijk niets aan kan doen maar achteraf gewoon verkeerd heb gepland. Deze week word productiever.

Dan even in het nieuws kijken, en ik moet zeggen dat er eigenlijk niet veel te melden is. Ik moet zeggen niks noemenswaardig. Daarmee wil ik natuurlijk niet zeggen dat wat er geschreven per definitie niet belangrijk is maar voor mij minder interessant. Ook in Franeker is er momenteel weinig te melden. De nieuwe brug was even een hot-item en ik moet zeggen dat het mij ook een beetje bevreemd hoe hij er bij ligt.

©-Tom-Vonk-19-FranekerActueel_nl_

Natuurlijk is de infra er omheen nog niet afgerond maar de kruising die er wederom ontstaat lijk mij alles behalve veilig. Zoals ik zei het is nog niet af maar toch. Ook over de moderne uitstraling is het een- en ander geschreven, waarom niet een mooie in geeltjes uitgevoerd exemplaar? Deze past beter bij de nog te plaatsen stationsbrug maar minder bij de oude binnenstad. Ook de bolling in het wegdek word denk ik lastig voor voornamelijk vrachtverkeer. Die bolle brugdekken hebben alles behalve comfort. Kijk naar de Nieuwe “paardenbrug”. wat een onding. ut liekt wel een springschans. Onoverzichtelijk en vervelend te berijden. Het doel om meer boten in onze binnenstad te krijgen verdient wel een pluim. De steigers zijn mooi en ik hoop dan ook dat het wat extra boottoeristen trekt. We gaan het zien.

Nu de Pinkster weer achter de rug is komt de zomer met daarbij de zomervakantie met rassen schreden dichterbij. Wat zijn de plannen, wat gaan we doen. Onze kinderen gaan allen met de exen naar het buitenland, de vraag borrelt dan op gaan wij ook met de kids naar het buitenland of gaan we lekker niets plannen en kijken of we in eigen land leuk kunnen recreëren of als het weer slecht is een last minute naar het buitenland. Ik denk dat we het er op aan laten komen. Als het aan de kinderen ligt gaan we gewoon naar het buitenland met zijn allen. zij zien de voordelen wel van gescheiden ouders. En gelijk hebben ze toch. Ze beleven al genoeg nadelen laat ze de voordelen dan ook maar uitbuiten toch.

Voor vandaag hou ik het kort en bondig. Ook wel eens lekker.

Oja, enige tijd geleden heb ik aangegeven dat als men verzoekjes heeft qua onderwerpen waarover ik kan bloggen je deze mij via debloggendefranker@gmail.com kan mailen. Ik heb wel wat binnen gekregen maar vaak was het met commerciële bedoelingen. Daarvoor zijn mijn Blogs niet bedoeld. Ik wil me onafhankelijk houden. het promoten van bepaalde goede doelen zou wel kunnen maar de keuze om dit te doen ligt ook bij mij. Mijn Blogs moeten ook niet een opsomming van goede doelen worden. Op de uitzondering nagelaten. Dus schroom niet om mij ideeën te mailen.

 

Facebook Comments
Delen op Social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.