Zwaardere maatregels.

Een verzwaring van de gedeeltelijke Lockdown met de kan op complete lockdown regionaal. Een uiterst vage omschrijving van het pakket lijkt het maar eigenlijk is het duidelijk. We moeten de broekriem aantrekken. Het aantal contact momenten moet worden verminderd. Horeca blijft dicht, daarnaast gaan de doorstroom-locaties ook dicht en word sporten verder geminimaliseerd. Geen groepslessen meer. Het zijn noodzakelijk maatregels volgens het kabinet en deze gaan vanavond om 22:00uur in. Jammer gezien het feit dat de getallen lijken af te nemen. De mensen worden weer op de proef gesteld en hoewel het op zich duidelijk is vrees ik dat het nog steeds niet goed zal worden opgevolgd. Ja wat dicht moet moet dicht maar alles wat aangepast open kan blijven is een risico. mensen zijn gewoon kudde dieren die bij elkaar klitten en daar waar dit mogelijk is gebeurd het dan ook. De enigste oplossing is mijn inziens complete sluiting van het sociale leven. Alles wat niet strikt noodzakelijk is gewoon sluiten. Ziekenhuizen, dokter praktijken en tandartsen open. Scholen waar kan dicht en weer over op digitaal. Sportscholen- en andere contactberoepen dicht. En detail handel dicht. Dan maar even niet ene nieuwe broek. En ja ik begrijp de economisch impact van dat gene wat ik schrijf. En ja ik snap dat mensen in een isolement komen. Dat er psychische problemen de kop op steken. Maar dat gebeurd ook met deze halve maatregels die veel langer noodzakelijk zijn. Ik zeg heel Europa een maand op slot. Ik schrijf dit en zie wederom ene tsunami van reacties op me af komen. Ook ik vind het echt niet leuk. Maar ik denk dat het de enigste manier is.

En dan de Amerikaanse verkiezingen. Ik zie bijeenkomsten daar waar echt geen 1,5 meter word gehouden. Grote groepen en totaal geen orde. Het gaat om politiek en mede- en tegenstanders staan achter dranghekken te schreeuwen. Met- en zonder mondkap. Ik zou er afgelopen nacht af gaan mom het te volgen maar schrok om 06:33uur wakker. Shit vergeten een wekker te zetten. Shit laat maar. De telefoon in het knuistje om de Polls te zien. En ja hoor Biden en Trump gaan Nek aan Nek. Onvoorstelbaar. Het lijkt wel een farce. Trump roept nu al dat het doorgestoken kaart is. Dit word nog een heel juridisch getouwtrek. Je moet het niet willen. Biden wel maar Trump niet. Trump moet een stille trom vertrekken. Het is al heel wat dat ie het een termijn heeft volgehouden. Het heeft immens veel geld gekost en laat hem alstublieft lekker ergen is een villa gaan zitten in een trainingspak. Niet meer op het toneel komen. Gewoon weg gaan. Biden nog even laten rechttrekken wat krom is geworden en dan een frisse nieuwe president als Biden is omgevallen.

Het zou ooi zijn. Weer een Kennedy of zo. Of weer een Obama-achtige President. Sowieso eentje met charisma, eentje met overtuigingskracht een Visie voor Amerika en de wereld. Het zou mooi zijn. Het zou mooi zijn als dit circus word afgesloten.

Facebook Comments
Delen op Social media